Kıymalı Mercimek Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Kıymalı Mercimek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mercimek

Kıymalı mercimek hem çorba hem de yemek olarak hazırlanabilen sağlıklı ve lezzetli bir baklagil yemeğidir. Mercimek, besleyici değerleri ve lezzeti nedeniyle tercih edilir. Kıymalı mercimek yapımında genellikle dana kıyma kullanılır, çünkü dana kıyma yemeğe daha derin bir lezzet katar. Bu yemek, yapımının kolaylığı nedeniyle pratik yemekler arasında yer alır. Kıymalı mercimek genellikle yeşil mercimek ile yapılır, ancak isteğe göre kırmızı veya siyah mercimek de kullanılabilir.

Kıymalı Mercimek Malzemeleri

  • 2-3 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 200 gram dana kıyma
  • 2 tane domates
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı et suyu
  • 5-6 su bardağı su

Kıymalı Mercimek Nasıl Yapılır?

İlk olarak mercimekler ayıklanır ve yıkanır. Daha sonra pişmesi için tencereye alınır ve üzerine su eklenerek ocağa konulur. Mercimekler pişerken, diğer malzemeler hazırlanır. Soğanlar ince ince doğranır ve tereyağında pembeleşene kadar kavrulur. Aynı zamanda başka bir tavada dana kıyma, karabiber ve tuz eklenerek suyunu çekene kadar kavrulur. Domatesler soyulur ve ince ince doğranır. Kıymanın suyu çekildikten sonra salça eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Üzerine doğranmış domatesler eklenir ve yaklaşık 5-6 dakika daha kavrulur. Ardından et suyu ve su eklenerek karışım orta ateşte pişirilmeye bırakılır. Karışım kaynamaya başladıktan sonra, pişen mercimeklerin suyu süzülerek kıymanın üzerine eklenir ve mercimekler tamamen pişene kadar kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika daha pişirilir.

Yemeğiniz piştikten sonra sıcak bir şekilde servis edilir.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Mercimek Köftesi Kaç Kalori?

Mercimek Köftesi Kaç Kalori?