Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Börek Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Börek

Bugün sizlere, el açması böreklere nazaran daha pratik bir tarif sunacağız: Haşhaşlı yeşil mercimekli börek. Bu böreği, ev oturmalarınızda, özel günlerinizde ve kahvaltılarda kolaylıkla hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Haşhaşlı yeşil mercimekli börek, çabuk bayatlamayan, yapımı kolay ve bereketli bir tariftir. Sağlıklı ve lezzetli bu börek, özellikle çalışan kadınların tercih edebileceği bir seçenektir. İşte sizin için hazırladığımız bu tarifin detayları:

Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Börek İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 Paket hazır yufka
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Su ve tuz

Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Börek Nasıl Yapılır?

Böreğin hazırlanışına geçmeden önce, yeşil mercimekleri güzelce yıkayın ve süzün. Üzerini kapatacak kadar su ve yeterli miktarda tuz ekleyip, kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Şimdi iç harcı hazırlamaya başlayalım. Kabuklarını soyup yemeklik doğradığınız soğanı tavanın içerisine alın. İçerisine sıvı yağ ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulan soğanın üzerine haşlayıp suyunu süzdüğünüz yeşil mercimekleri ekleyin. İç harcın içerisine tuz ve karabiber ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.

Yufka Hazırlığı ve Böreğin Sarılması

İç harcın iyice soğumasını bekleyin; aksi takdirde yufka yırtılabilir. Bir kase içerisine haşhaşı koyun. Haşhaşın üzerine yarı yarıya su ve sıvı yağ ekleyerek seyreltip akıcı hale getirin. Eksildiğinde su ve yağ ilave ederek haşhaşlı karışımı kullanabilirsiniz. Yufkayı temiz, düz bir zemine serin. Açtığınız yufkanın üzerine haşhaşlı karışımdan sürün. Bir diğer yufkayı üzerine koyup aynı işlemi onun üzerine de uygulayın. Bu işlem iki yufka üst üste gelecek şekilde olmalıdır. Yufkanın her yerine haşhaşlı karışımdan sürdükten sonra 10-12 parça olacak şekilde kesin. Yufkanın geniş kısmına mercimekli iç harç koyup kenarlarını içine katlayarak sigara böreği gibi sarın.

Pişirme ve Servis

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine börekleri aralıklı olarak dizin. Haşhaşlı yeşil mercimekli börekleri tepsiye dizerken birbirine yapışmaması için özen gösterin. Böreğin üzerine haşhaşlı karışım sürdükten sonra önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Haşhaşlı yeşil mercimekli börek servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tuğçe

20 Mayıs 2024 Pazartesi

İyi günler komşularla altın günümüz var yarın. Eli boş gitmemek için ben de farklı bir börek tarifi yaparak götürmek istiyorum. Her gün yediğimiz tariflerden olmasın diye haşhaşlı yeşil mercimekli börek yapmak istiyorum. Acaba bu seçim uygun olur mu? Lütfen bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba, haşhaşlı yeşil mercimekli börek seçiminiz gayet yaratıcı ve farklı. Komşularınızın da beğeneceğini düşünüyorum. Hem besleyici hem de lezzetli bir seçenek olacaktır. ޞimdiden afiyet olsun ve iyi eğlenceler dilerim!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni