Mercimek unu, çekilmiş mercimekten elde edilen oldukça faydalı ve sağlıklı bir besindir. Geleneksel tıpta da kullanılan mercimek unu, yemeklerin yanı sıra lapa halinde yapılarak yanık bölgelerine konulduğunda ağrıyı hafifletir. Ayrıca balgam yarası ve egzamanın kurumasında etkili olduğu bilinmektedir. Ilık su ile kaynatılıp yoğun bir şekilde boyun bölgesine sürüldüğünde boyun romatizması ve boyun ağrılarına iyi gelir. Mercimek ununun içeriğinde bulunan besinler sayesinde, özellikle yeni doğum yapmış annelerin süt üretiminin arttığı bilinmektedir. Mercimeğin yapısında bulunan yüksek protein miktarı sayesinde açlık hissi oluşturmaz. Ayrıca mercimek unu, dövülmüş nane ve kekikle karıştırılarak zeytinyağı ile bir karışım oluşturulduğunda karaciğere fayda sağlar. Besin değeri yüksek olan bu un, evlerde sıkça kullanılan bir besin maddesidir. Mercimek Unu Çorbası Malzemeleri
Mercimek Unu Çorbası Nasıl Yapılır? Bir tencereye koyulan tereyağı eriyince üzerine soğanlar eklenir. Soğanlar pembeleşince üzerine mercimek unu eklenir ve karıştırılır. Soğanlarla bütünleşen mercimek ununun üzerine daha önce hazırlanan et suyu ve yarım bardak su eklenerek kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Çorba karışınca üzerine yeteri kadar tuz ve karabiber eklenir. Mercimek unu kaynayınca hafifçe koyu bir hal alır. Sıcak olarak servis tabaklarına alınarak servis edilir. Afiyet olsun. Mercimek Ununun Faydaları Mercimek unu, besin değeri yüksek bir gıda maddesidir ve birçok sağlık faydası sunar:
Mercimek Unu ile Yapılabilecek Diğer Tarifler Mercimek unu, çeşitli tariflerde kullanılabilir. İşte bazı örnekler:
Mercimek unu, besin değeri yüksek ve çok yönlü bir gıda maddesidir. Sağlık açısından sunduğu birçok fayda ve çeşitli tariflerde kullanılabilmesi nedeniyle mutfaklarda yerini almalıdır. |