Tavuklu Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Tavuklu Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu mercimek çorbası, kırmızı veya yeşil mercimeğin, su, tavuk veya tavuk suyu, soğan ve çeşitli baharatlarla pişirilmesiyle hazırlanan, besleyici ve lezzetli bir çorbadır. Tavukla birlikte yapıldığında daha zengin bir tat elde edilir.

Tavuklu Mercimek Çorbası Malzemeleri
  • 200 gram tavuk göğsü
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı pirinç
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 litre su
  • 1 çorba kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı nane
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • 1 çorba kaşığı kimyon

Tavuklu Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk etlerini bol su ile yıkayın. Tavuk etlerini kuşbaşı halinde doğrayın. Çorba yapacağınız tencerenin içine sıvı yağı dökün ve tavukları içine atıp kavurun. Kuru soğanları ince ince doğrayın ve tencerenin içine aktarın. Soğanlar ve tavuklar kavrulunca üzerine yaklaşık 2 litre su ekleyin. Mercimek ve pirinci ayrı bir kapta ayıklayın ve yıkayın. Su kaynadıktan sonra ayıkladığınız mercimeği ve pirinci ekleyin. İyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.

Ayrı bir tavada tereyağı eritin ve salçasıyla naneyi kavurun. Çorbanın suyundan bir kepçe alın ve tavadaki karışım ile karıştırın. Bu karışımı yavaş yavaş çorbaya ekleyin ve karıştırın. Tuzunu, karabiberini, pul biberini, kimyonu ekleyin ve eğer gerekirse suyunu artırın. Çorba kaynayınca ocağı kapatın. Daha sonra çorbayı ister sıcakken ister ılıdıktan sonra el blenderi ile pürüzsüz hale getirin. Çorbayı servis yapacağınız zaman tekrar ısıtın ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Baysan

12 Temmuz 2024 Cuma

Bu çorbayı yaparken tavukları kavurunca soğanlar yumuşayana kadar ne kadar süre beklemem gerektiğini tam olarak nasıl anlayabilirim? Ayrıca, mercimek ve pirinci ekledikten sonra tam olarak ne kadar süre pişirmeliyim ki çorbanın kıvamı mükemmel olsun?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Baysan,

Tavukları kavururken soğanların yumuşamasını anlamanın en iyi yolu, soğanların rengi ve dokusudur. Soğanlar yumuşayıp şeffaf bir renk aldığında yeterince pişmiş demektir. Bu genellikle orta ateşte yaklaşık 5-7 dakika sürer.

Mercimek ve pirinci ekledikten sonra ise çorbayın kıvamının mükemmel olması için, genellikle 20-25 dakika kısık ateşte pişirmeniz yeterli olur. Bu sürede mercimekler ve pirinçler iyice yumuşayacak ve çorbanızın kıvamı istenilen şekilde olacaktır. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kırmızı Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mercimek Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Mercimek Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi ve Malzemeleri