Süzme Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Süzme Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Süzme mercimek çorbası, kırmızı mercimek en önemli bakliyatlardan bir tanesidir. Çorbası ise en çok bilinen ve sıkça pişirilen yemekler arasında yer alır. Yapımı çok pratiktir. Ayrıca çok da lezzetlidir.

Süzme Mercimek Çorbası Malzemeleri
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 6 bardak su
  • 1 adet et bulyon
  • 1 çorba kaşığı un
  • Tuz
  • Sıvı yağ
Süzme Mercimek Çorbası Üzeri için
  • Dilimlenmiş bayat ekmek
  • Sıvı yağ
  • Kuru nane
  • Pul biber
Süzme Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Kırmızı mercimekler yıkanarak süzülür. Tencere içerisinde yağ kızdıktan sonra kırmızı mercimekler ilave edilerek kavrulur. Kırmızı mercimekler renk değiştirene kadar aralıksız olarak yaklaşık 10 dakika kadar kavrulur. Kavurma işleminden sonra tencereye kaynamış su ve tuz ilave edilir. Et bulyon da eklenerek yaklaşık 30-40 dakika kaynatılır. Et bulyon tüm süpermarketlerden kolaylıkla temin edilebilir. Ayrıca et bulyon yerine et suyu da tercih edilebilir. Kırmızı mercimekler iyice kaynadıktan sonra tencereden alınır ve bir süzgeç yardımıyla ayrı bir kapa süzülür. Çorbanın yapılacağı tencereye bir miktar sıvı yağ eklenerek un kavrulur. Unun kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edilir. Un kavrulduktan sonra süzülen kırmızı mercimekler tencereye ilave edilir. Unun topaklanmaması için sürekli karıştırılır. Kıvamı çok yoğun olursa sıcak su ilave edilerek inceltilebilir. Çorba istenilen kıvama ulaşınca ocaktan alınır. Ayrı bir tavada kuru nane ve pul biber yağda kızdırılır. Üzerine dilimlenmiş ekmekler eklenir. Ekmekler kıtır olana kadar kavrulur. Servis tabağına alınan süzme mercimek çorbası üzerine hazırlanan kıtır ekmekler ilave edilir. Çorba sıcak olarak sunum yapılır.

Afiyet Olsun.

Süzme Mercimek Çorbası Yorumları

soru

Sedef

21 Nisan 2024 Pazar

Evlenmeden önce çok yemek yapmadığım için evlenince yemek yapma konusunda biraz sıkıntı yaşıyorum. Yemek yapma konusunda pratik kazanmak için araştırmalara başladım. Öncelikle çorba çeşitleriyle başladım. Denemek istediğim çorba çeşitlerinden ilki süzme mercimek çorbası. Süzme mercimek çorbası nasıl yapılır? Süzme mercimek çorbasının malzemeleri nelerdir?

Cevap yaz
cevap

Admin

21 Nisan 2024 Pazar

Merhaba Sedef Hanım,

Öncelikle yemek yapma konusundaki azminizi tebrik ederim. Süzme mercimek çorbası oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir çorbadır. İşte tarif:

Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- 6 su bardağı su veya tavuk suyu
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:
1. Mercimekleri iyice yıkayıp süzün.
2. Soğan, havuç ve patatesi küçük küpler halinde doğrayın.
3. Tencereye tereyağını veya sıvı yağı ekleyin, soğanları ekleyip kavurun.
4. Ardından havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
5. Unu ekleyip karıştırın, unun kokusu çıkana kadar kavurun.
6. Mercimekleri ekleyin, su veya tavuk suyunu ilave edin.
7. Tuz ve karabiber ekleyin.
8. Tüm malzemeler iyice pişene kadar kaynatın.
9. Çorbayı blenderdan geçirin veya süzgeçten geçirin.
10. Dilerseniz üzerine kırmızı biber ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Unlu Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Soğansız Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Soğansız Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Afyon Mercimekli Bükme Tarifi ve Malzemeleri

Afyon Mercimekli Bükme Tarifi ve Malzemeleri