Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası

Yeşil mercimek, sağlık için oldukça faydalı olan bakliyatlardan biridir ve diyet yapanlar için mükemmel bir tercihtir. Hamurlu yeşil mercimek çorbası, genellikle erişte kullanılarak yapılır. Erişte, yumurtayla hazırlanan hamurdan elde edilir. Yumurtayla yoğrulan hamur, yufka şeklinde açılarak kurutulur. Kuruyan hamurlar kibrit çöpü şeklinde kesilir. Bu hamurlar genellikle yeşil mercimek çorbasında, pilav, salata, börek veya makarna olarak tüketilir. Yeşil mercimek ve içerisindeki hamur sayesinde hazırlanan çorbanın besin değeri oldukça yüksektir. Çocukların gelişimine katkıda bulunmak için sıkça yapılmalı ve çocukların tüketmesi sağlanmalıdır. Yeşil mercimek, başlı başına sağlık için inanılmaz faydaları olan vitamin ve mineral kaynağıdır. Eğer çorba yapımı için erişte yoksa, hazır hamurlar da kullanılabilir. Erişte yerine arpa şehriye, tel şehriye veya yıldız şehriye tercih edilebilir. Hamurlu yeşil mercimek çorbası nasıl hazırlanır ve hangi malzemeler kullanılır? Yazımızın devamında tarifine ulaşabilirsiniz.

Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Kırmızı pul biber, nane ve tuz
  • 5 bardak su + 5 bardak tavuk suyu

Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Hamurlu yeşil mercimek çorbası için yeşil mercimek ayıklanır ve bol suyla yıkanır. Yıkanan mercimek, uygun bir tencereye alınarak üzerine 5 su bardağı su ilave edilir. Orta harlı ateşte yeşil mercimekler yumuşayana kadar haşlanır. Haşlama işleminde yeşil mercimeklerin patlatılmaması gerekir. Mercimekler haşlandıktan sonra suyu dökülmeden üzerine tavuk suyu eklenerek kaynamaya bırakılır. Çorbanın suyu kaynadıktan sonra içine erişte ilave edilir ve erişteler yumuşayana kadar pişirilir.

Çorbanın sosu için uygun bir tavada tereyağı eritilir. Kuru soğanın kabukları soyularak incecik doğranır ve eriyen yağa eklenir. Soğanlar şeffaf bir hal alana kadar kavrulur. Üzerine domates salçası eklenerek 1-2 dakika daha kavrulur. Son olarak üzerine nane ve kırmızı pul biber eklenip karıştırılır. Hazırlanan sos, ocaktan alınır alınmaz kaynayan çorbanın içine ilave edilir ve çorba karıştırılarak ocaktan alınır. Çorba, ilk sıcaklığını attıktan sonra servise sunulabilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Cerit

25 Temmuz 2024 Perşembe

Hamurlu yeşil mercimek çorbası yaparken erişte yerine başka bir şehriye türü kullanırsam lezzet farkı olur mu? Tam olarak hangi şehriye çeşitlerini önerebilirsiniz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Cerit,

Hamurlu yeşil mercimek çorbasında erişte yerine farklı bir şehriye türü kullanmanın lezzet farkı yaratabileceği doğrudur, ancak bu fark küçük olacaktır. ޞehriye türleri arasında arpa şehriye, tel şehriye veya ince kırık makarna türlerini rahatıkla kullanabilirsin. Arpa şehriye ile yapılan çorbaların hem lezzeti hem de dokusu çok beğeniliyor, bu nedenle arpa şehriye çorbanıza güzel bir alternatif olabilir.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni