Mercimekli Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Mercimekli Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Patates Köftesi

Mercimekli Patates Köftesi Tarifi

Mercimekli patates köftesi, farklı yapım yöntemleriyle hazırlanan lezzetli ve besleyici bir tariftir. Bu tarif, kimi zaman kızartılarak, kimi zaman fırınlanarak veya mercimek köftesine benzer şekilde yapılabilir. Evde kolayca bulunabilecek malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu tarif, oldukça pratik ve lezzetlidir. Denemenizi tavsiye ederiz; pişman olmayacaksınız.

Mercimekli Patates Köftesi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı zeytinyağı
  • Su ve tuz

Bulamak İçin

  • Galeta unu

Garnitür Olarak

  • 4 adet orta boy domates
  • Marul
  • Yeşil soğan

Mercimekli Patates Köftesi Nasıl Yapılır?

İlk olarak patatesleri soyup bir tencereye koyun ve su ekleyerek kaynamaya bırakın. Aynı zamanda farklı bir tencerede mercimekleri yıkayıp su ekleyerek kaynamaya bırakın. Başka bir kapta ince bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek yumuşamasını bekleyin. Kuru soğanı mutfak robotundan geçirin veya ince ince doğrayın. Derin bir kapta haşlanan patatesi rendeleyin, haşlanan kırmızı mercimeği süzerek üzerine ekleyin ve ardından suyunu çekmiş ve yumuşamış olan bulguru ekleyin. Malzemeleri bir kaşık yardımıyla karıştırın. Karışıma doğradığınız soğanı ekleyin, ardından domates ve biber salçalarını ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuz ekleyerek elinizle iyice harmanlayın. Harmanlama işlemi bittikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Ayrı bir kaba galeta ununu koyun, şekil verdiğiniz köfteleri galeta ununa bulayın. Bir tavaya zeytinyağını koyun ve ocağa alın. Kızaran zeytinyağına galeta ununa bulanan köfteleri ekleyerek önlü arkalı kızartın. Kızartma ağır gelirse, hazırlık aşamasında karışıma biraz yağ ekleyerek yoğurun. Şekil verip galeta ununa bulayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip köfteleri dizin. Yağlı kağıt, köftelerin tepsiye yapışmasını engelleyecektir. 150 derece fırında 15-20 dakika kızartın. Servis tabağına marulları serip köfteleri üzerine alın. Domatesleri dilimleyin ve yeşil soğanla süsleyin. Garnitür olarak kullandığınız marul, domates ve yeşil soğanla birlikte afiyetle yiyin.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni