Düdüklüde Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Düdüklüde Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Kırmızı Mercimek Çorbası

Çorba, her akşam yemeğinin başlangıç menüsünde yer alan vazgeçilmez bir yemektir. İster yaz ister kış olsun, her mevsime uygun bir çeşit çorba hazırlanır ve yemek masalarında kendine yer bulur. Kış aylarında buharı üstünde sıcak çorbalar, yaz aylarında ise soğuk ayran çorbaları her yemekte mutlaka kendisine yer bulur. Kışın soğuk günlerinde hazırlanan sıcak çorbaların başını ise mercimek çorbası çeker. Düdüklüde kırmızı mercimek çorbası, enfes kıvamı ve mis gibi kokusuyla kime sunulursa sunulsun hayır diyen çıkmaz. Özellikle misafirlerimiz geldiğinde ilk aklımıza gelen çorba çeşidi mercimek çorbasıdır.

Mercimek çorbası, içerisine eklenen malzemeler ile tam bir vitamin deposu haline gelir. Hazırlayıp sunduğum herkesten %100 beğeni alan ve hiçbir misafirime beni mahcup etmeyen mercimek çorbasının tarifini sizlerle paylaşıyorum. Tarife uyarak hazırladığınız düdüklüde kırmızı mercimek çorbası, kışın soğuk algınlığına karşı bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirir. Dilerseniz sizlerle paylaştığım mercimek çorbası tarifini uygulayarak sevdiklerinize ve misafirlerinize enfes bir çorba ziyafeti sunabilirsiniz.

Düdüklüde Kırmızı Mercimek Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 1 adet kırmızı kapya biberi veya sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
  • Sıcak su

Düdüklüde Kırmızı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Düdüklüde kırmızı mercimek çorbası yapmak için ilk olarak mercimekleri ayıklayıp yıkıyoruz. Daha sonra düdüklünün dibine sıvı yağı ve unu koyup unun kokusu kayboluncaya kadar kavuruyoruz. Ardından nane ve salçayı ekleyip karıştırıyoruz. Tavuk suyu veya et suyunu ekledikten sonra, çorbanın altını kısıyoruz ve yaklaşık dört su bardağı sıcak su ilave ediyoruz. Çorba kaynarken içerisine mercimek ekliyoruz.

Patates, havuç, kuru soğan, sarımsak, domates ve biberi yıkayıp, gerekenlerin kabuklarını soyduktan sonra iri küpler şeklinde doğrayıp çorbaya ekliyoruz. Tuz ve pul biberi ekleyip, suyun yeterli olup olmadığını kontrol ediyoruz. Mercimek çorbasının suyu tanelerin üzerine çıkmamışsa bir miktar daha sıcak su ilave edebilirsiniz. Düdüklünün ağzını kapatıp kullandığınız düdüklünün pişirme süresine göre yaklaşık yarım saat kısık ateşte pişirebilirsiniz.

Çorba piştikten sonra ocaktan indirip düdüklünün havasını alıyoruz. Ardından mercimek çorbasını blenderdan geçiriyoruz. Dilerseniz mercimek çorbasını tel süzgeçten geçirerek de inceltebilirsiniz. Hazırlanan mercimek çorbasını sıcak olarak servis kasesine alıp limon eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni