Yeşil Mercimek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Yeşil Mercimek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Mercimek Pilavı

Yeşil Mercimek Pilavı, farklı lezzeti ve besleyici içeriğiyle sizleri kendine hayran bırakacaktır. Bulgur ve yeşil mercimek bir arada adeta bir vitamin ve protein deposudur. Üstelik yapılışı hiç de zahmetli değildir. Eğer yeşil mercimeği evde haşladığınızda bir kısmını buzluğa atarsanız, bu şekilde pilavınızı daha pratik hazırlayabilirsiniz. Ayrıca, şeker hastaları bile bu pilavı rahatlıkla tüketebilir. Çünkü pirinçle yapılan pilavlar kan şekerini hızla yükseltir. Şimdi bu tarifi hep birlikte hazırlayalım. Kolay gelsin.

Yeşil Mercimek Pilavı Malzemeleri

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 su bardağı pilavlık iri bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 3,5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sıvı yağ

Yeşil Mercimek Pilavı Nasıl Yapılır?

Yeşil mercimek ayıklandıktan sonra yıkanır ve süzülür. Yıkanan mercimekler su dolu tencereye alınarak kara suyunun çıkması için yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatılır. Haşlanan mercimekler duru su ile iyice yıkanır ve süzgeçten geçirilir. Sularının süzülmesi için bir kenarda bekletilir.

Pilavın yapılacağı tencerede sıvı yağ konur. Kuru soğan kabukları soyularak önce yıkanır, daha sonra ince ince doğranarak tencereye ilave edilir ve kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine haşlanmış mercimekler ve baharatlar ilave edilir. Mercimekler 5 dakika kadar kavrulduktan sonra bulgurlar ilave edilir ve kavurma işlemine devam edilir. Son olarak su ilave edilir. Tercihe göre et suyu da kullanılabilir. Ölçüye göre 1,5 su bardağı et suyu ve 2 bardak su kullanılarak da yapılabilir. Pilavın suyu kaynayınca ocağın altı kısılır. Pilav ara ara kontrol edilerek pişip pişmediğine bakılır. Pilav suyunu çekince ocaktan alınır. Demlenmesi için üzerine havlu kâğıt serilir. Demlenen yeşil mercimek pilavı karıştırılır. Servis tabağına alın ve pilavınızı sıcak olarak servis yapın.

Ekstra Bilgiler

Yeşil mercimek, yüksek protein içeriği ile özellikle vejetaryenler ve veganlar için mükemmel bir alternatiftir. Ayrıca, yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenler ve uzun süre tok tutar. Bulgurlu yeşil mercimek pilavı, glisemik indeksi düşük olduğu için kan şekerini dengede tutar ve enerji seviyenizi uzun süre yüksek tutar. Bu nedenle, diyet yapanlar ve sağlıklı beslenmeyi tercih edenler için ideal bir yemektir.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni