Mercimek Çorbası Sosu Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Mercimek Çorbası Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mercimek çorbası sosu, aslında çok basit bir sos gibi gözüküyor olsa da çorbadaki asıl lezzet ve güzel bir koku sosa bağlıdır. Mercimek, sağlık açısından bir o kadar faydalı ve besin değeri yüksek olan bir kurubaklagildir. Mercimek genellikle kış aylarında içimizi ısıtan çorbalarla sofralara iner. Protein değeri çok yüksek olması açısından oldukça bol tüketilmektedir. Mercimek kurak yerlerde yetişir. Hem yazları hem de kışları görebileceğimiz bir baklagildir. Mercimek tadı ile farklılık sunarken aynı zamanda çeşitleri ile de gözümüzü büyülüyor. Kahverengi, kırmızı, sarı ve yeşil olmak üzere dört çeşit mercimek bulunmaktadır. Mercimek çorbası, mercimeğin en çok kullanıldığı yerdir. Çorbada mercimekler hangi renkte olursa olsun önemli olan çorbayı farklı kılan sosudur. Mercimek çorbası sosu, çorbanın kalbidir. Şimdi sizlere harika bir sos tarifi sunacağım. Dilerseniz gelin birlikte güzel bir sos tarifinde buluşalım.

Mercimek Çorbası Sosu İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet küçük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet küçük boy domates
  • Yarım çay bardağı sıvı ayçiçek yağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tomurcuk (Çekilmemiş) sumak ekşisi
  • Tuz

Mercimek Çorbası Sosu Nasıl Yapılır?

Öncelikle hazırlanan çorbayı bir kenara alırız. Daha sonra bir tavaya küçük küçük doğranmış soğanları ekleriz. Hemen ardından küçük küçük doğranmış sarımsakları da tavaya ilave ederek devam ederiz. Ayçiçek yağı ve zeytinyağı da ilave edilerek orta gözlü ocakta soğanlar pembeleşene kadar karıştırılmaya başlanır. Pembe renge kadar gelmesi yeterlidir. Ardından ocağın üzerindeki tavaya rendelenmiş olan domatesi ilave ederek karıştırmaya devam ederiz. Daha sonra birkaç dakika domatesle iyice özleşmiş olan soğan ve sarımsak içerisine domates ve biber salçalarını ilave ederek karıştırmaya devam ederiz.

Mercimek çorbası sosu, için hemen ardından pul biber ve kuru nane atılarak son kez karıştırılır ve ocaktan alınır. Son işlem olarak bir gece önceden ıslatılmış olan sumakların suyu süzülür ve posası çıkarılıp suyu sosa ilave edilir. Hazırlanan sos çorbaya eklenerek güzelce karıştırılır ve on dakika kadar çorbayla sos birbiriyle özlem gidermek için iyice karışır ve güzelce pişerse daha lezzetli bir hal alır. Mercimek çorbası sosunu hazırlarken sırasıyla yapılması gerekenler bunlardır. Sizler isteğe bağlı olarak sumak katmayabilirsiniz. Bu güzel tarifi tüm mercimek çorbalarınızda rahatlıkla kullanabilir ve lezzetli bir akşam yemeği yanında mis kokulu çorbayı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Mercimek Çorbası Sosu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni