Mercimek düdüklü tencerede haşlanırken sürelerin farklılık gösterdiğini öğrenince merak ettim. Özellikle kırmızı mercimek için 5-8 dakika yeterli iken, siyah mercimek için 15-20 dakika gerektiğini duydum. Peki, mercimeklerin kısaca nasıl hazırlanması gerektiği konusunda da bir bilgi var mı? Ayrıca, pişirme sırasında kısık ateşte beklemek önemli mi? Düdüklü tencere kullanmanın avantajları neler?
Mercimek düdüklü tencerede haşlanırken sürelerin farklılık gösterdiğini öğrenince merak ettim. Özellikle kırmızı mercimek için 5-8 dakika yeterli iken, siyah mercimek için 15-20 dakika gerektiğini duydum. Peki, mercimeklerin kısaca nasıl hazırlanması gerektiği konusunda da bir bilgi var mı? Ayrıca, pişirme sırasında kısık ateşte beklemek önemli mi? Düdüklü tencere kullanmanın avantajları neler?
Cevap yaz