Havuçlu Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Havuçlu Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Mercimek Çorbası

Havuçlu mercimek çorbası, vitamin bakımından zengin, düşük kalorili ve çok sevilen bir çorba tarifidir. Diyet yapanlar tarafından da sıklıkla tercih edilir. İçerisinde bulunan havuç sayesinde sağlığımıza birçok olumlu etkisi bulunur. Çorbanın lezzeti ve besleyiciliği nedeniyle çok sevilerek tüketilir. Bu çorbada salça kullanmanız önerilmez. Çünkü havuç, kendi rengini ve tadını vererek çorbanın lezzetini belirler. Salça, çorbanın tadını değiştirebilir. Bu nedenle salça kullanmamalısınız. Şimdi bu lezzetli çorbanın tarifine bakalım.

Havuçlu Mercimek Çorbası Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 3 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Havuçlu Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Havuçlu mercimek çorbasının yapımı oldukça basittir. Çorbanız piştiğinde ağzınıza havuç taneleri gelsin ve taneli olsun isterseniz, havuç ve soğan soyulur ve yıkanır. Ardından robottan geçirilerek tencereye alınır. Üzerine yıkanmış mercimek eklenir. Tuz, karabiber ve sıvı yağ da eklenerek ocakta kaynatılır. Çorba piştiğinde ocaktan alınır ve servis edilir. Tanesiz, süzme bir çorba isterseniz, piştikten sonra blenderden geçirmeniz yeterli olacaktır.

Ekstra Bilgiler ve Püf Noktaları

- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını damak zevkinize göre artırabilir veya azaltabilirsiniz.

- Dilerseniz çorbanın üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı biber ekleyerek servis edebilirsiniz. Bu, çorbanıza ekstra lezzet katacaktır.

- Havuçlu mercimek çorbası, özellikle soğuk kış günlerinde vücudu ısıtıcı etkisi nedeniyle tercih edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Feyzullah

20 Temmuz 2024 Cumartesi

Gerçekten havuçlu mercimek çorbası yaparken salça kullanmamak mı gerekiyor? Salça eklersem çorbanın tadı çok mu değişir?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Feyzullah, havuçlu mercimek çorbası yaparken salça kullanmak zorunda değilsin, ancak kullanırsan çorbanın tadında bir miktar farklılık olabilir. Salça, çorbaya biraz daha yoğun ve zengin bir lezzet katabilir. Bu, damak zevkine bağlı olarak değerlendirmen gereken bir seçenek. Eğer daha hafif ve sebzelerin doğal tatlarını öne çıkarmak istiyorsan, salça kullanmamak daha iyi olabilir. Deneyerek hangi şekilde daha çok hoşuna gittiğini görebilirsin. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Mercimek Çorbası Kaç Kalori?

Mercimek Çorbası Kaç Kalori?