Kremalı Mercimek Çorbası Mercimek, sağlığınız için çok değerli bir baklagildir. Eskiden, mercimek çorbasının taneleri iri kalmasın diye süzgeçten geçirilirdi. Günümüzde ise her evde besinleri püre haline getirebilen düdüklü tencereler ve el blenderları bulunmaktadır. Bu nedenle pürüzsüz bir mercimek çorbasını kremalı olarak kolayca hazırlayabilirsiniz. Genellikle kırmızı ve sarı mercimek çorba yapımına uygundur. Diğer türleriyle de taneli çorbalar yapılabilir. Bu makalede, kırmızı mercimek ile hazırlayacağımız kremalı mercimek çorbası tarifini paylaşacağız. Hazırlamanız en fazla 30-40 dakikanızı alacaktır. Hadi çorbayı yapmaya başlayalım, akşam yemeğine hazır olsun. Hepinize kolay gelsin. Kremalı Mercimek Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
Kremalı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır? Çorbanızı ister düdüklü tencerede, isterseniz normal tencerede pişirin. Kırmızı mercimek kısa sürede pişer. Tencerenin içine yıkanmış kırmızı mercimeği koyun. İçine kuru soğanı, patatesi ve havucu ayıklayıp iri parçalar halinde ekleyin. Pirinci ilave edin. En son tuzu ve et bulyonu koyarak çorbanın suyunu tamamlayın. Düdüklü tencerede pişirirseniz, 10-15 dakika kadar pişmesi yeterli olacaktır. Eğer normal tencerede pişirirseniz, 25-30 dakika kadar malzemeler iyice pişsin. Daha sonra bu karışımı el blenderı ile pürüzsüz bir kıvama getirin. Başka bir tencerede, tereyağı ile unu kavurmaya başlayın. Hafifçe unun kokusu çıkınca kavurma işlemini bitirin. İçine blenderdan geçirdiğiniz mercimekli karışımı da ilave edin. Hepsi birlikte kısa süre kaynayınca, süt kremasını da ekleyerek bir taşım kaynatın. Artık ocağın altını kapatabilirsiniz; kremalı mercimek çorbası hazır hale geldi. Sıcak olarak çorba kaselerine alarak ikramınızı yapabilirsiniz. Mercimek çorbası, başlı başına lezzetli geleneksel çorbalarımızdan biridir. İçine süt kreması ilave edilince lezzeti daha da güzel oluyor. Mutlaka çorbayı bu şekilde denemelisiniz. Afiyet olsun. |