İki kişilik lokanta usulü mercimek çorbası tarifi nedir?

Lokanta kalitesinde, kıvamlı ve lezzetli bir mercimek çorbası hazırlamak için gerekli tüm detaylar burada buluşuyor. Kırmızı mercimeğin besleyiciliği, sebzelerin aroması ve püf noktaları bir araya getirilerek sunulan bu tarif, evde kolayca uygulanabilecek şekilde hazırlandı. İster öğle yemeği ister hafif bir akşam yemeği için, bu çorba hem doyurucu hem de sağlıklı bir seçenek olacak.

18 Kasım 2025
İki Kişilik Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimek çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Genellikle sağlıklı beslenme bilinciyle tercih edilen bu çorba, protein yönünden zengin olması ve besleyici özelliği ile ön plana çıkmaktadır. Ayrıca, lokanta usulü hazırlanan mercimek çorbası, yoğun ve kremamsı yapısı ile evde hazırlananlardan bir tık daha zengin bir tat sunmaktadır.

Malzemeler

Mercimek çorbası hazırlamak için gereken malzemeler genellikle şunlardır:
  • Bir su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan (orta boy)
  • 1 adet havuç (orta boy)
  • 1 adet patates (orta boy)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet domates (veya 1 yemek kaşığı domates salçası)
  • 6 su bardağı sıcak su (veya et suyu)
  • Tuz, karabiber ve pul biber (isteğe bağlı)
  • Yarım limon suyu (isteğe bağlı)
  • Servis için maydanoz (isteğe bağlı)

Hazırlık Aşaması

İki kişilik lokanta usulü mercimek çorbasının hazırlanması için aşamaları belirli bir sıraya göre takip etmek önemlidir:

1. İlk olarak, mercimekleri bir süzgeçte yıkayarak temizleyin. Dikkat edilmesi gereken husus, mercimeklerin iyi bir şekilde yıkanarak nişastasının giderilmesidir. Bu işlem çorbanın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. 2. Ardından, soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Havuç ve patatesi de aynı şekilde küçük küpler halinde doğrayarak hazırlayın.

3. Geniş bir tencereye sıvı yağı ekleyin. Yağ ısındıktan sonra doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. 4. Soğanlar pembeleştikten sonra, havuç ve patatesleri ekleyin. Sebzeler yumuşayana dek birkaç dakika daha kavurun. 5. Eğer domates kullanıyorsanız, kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve tavaya ekleyin. Yok eğer domates salçası kullanıyorsanız, bunu da ekleyerek birkaç dakika kavurun. 6. Şimdi, önceden yıkanmış mercimekleri ilave edin. Sonrasında sıcak suyu ya da et suyunu ekleyin. 7. Çorbanız kaynamaya başladıktan sonra, üzerine tuz ve baharatları ekleyin. 8. Mercimekler yumuşayıp, kıvam alıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 9. Piştikten sonra, çorbanızı bir blender veya el mikseri ile püre haline getirin. Kıvamın çok yoğun olmasını istemiyorsanız, su eklemeyi düşünebilirsiniz.

10. Servis sırasında isteğe göre limon suyu ilave edebilir ve üzerini taze maydanozla süsleyebilirsiniz.

Servis Önerileri

Mercimek çorbasını yanında çıtır ekmeklerle, maydanoz ve limon dilimleri ile servis edebilirsiniz. Çorbanın yanında bir dilim limon, sıcak ekmek ve bir dilim beyaz peynirle mükemmel bir uyum yakalayabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

- Mercimek çorbası, isteğe göre farklı baklagiller ile de zenginleştirilebilir. Nohut veya yeşil mercimek ile alternatifler oluşturmak mümkündür. - Çorba, sağlık açısından oldukça zengindir; içeriğindeki lifler sindirimi destekler. Ayrıca, vegan ve vejetaryen diyetlerine de uygundur.- Lokanta usulü mercimek çorbası, özellikle soğuk kış günlerinde, vücut direncini artırarak ısıtma işlevi görmektedir.

Bu tarifle hazırlayacağınız lokanta usulü mercimek çorbası, hem lezzeti ile hem de besleyici özellikleri ile sofralarınızın baş tacı olacaktır. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;